Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη άνω του 2% στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,7% και διαμορφώνεται στα 45,83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 2,28% φτάνει στα $53,35. Οριακές μεταβολές για τον χρυσό.

Κέρδη άνω του 2% στις αγορές πετρελαίου

Ενισχύονται οι τιμές του αργού την Παρασκευή, κερδίζοντας κάποιο από το χαμένο έδαφος αυτής της εβδομάδας. Παραμένουν ωστόσο κοντά στο πιο χαμηλό σημείο της χρονιάς, καθώς τα αυξημένα αμερικανικά αποθέματα και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη κρατούν τις αγορές υπό πίεση.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 2,7% και διαμορφώνεται στα 45,83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 2,28% φτάνει στα $53,35.

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν στο πιο χαμηλό επίπεδο σχεδόν των τελευταίων 18 μηνών αυτή την εβδομάδα και είναι χαμηλότερα κατά 20% φέτος.

«Προς το παρόν, οι χρηματαγορές και οι αγορές αργού αλληλεπιδρούν μεταξύ τους», σημείωσε ο Ahn Yea-Ha, αναλυτής εμπορευμάτων της Kiwoom Securities. «Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση επιβαρύνουν τις κινήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές ενώ και οι αγορές πετρελαίου δεν είναι μακριά από αυτές τις ανησυχίες».

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό, στα 1.280,50 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v