Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 2% για το αργό με το βλέμμα στη σινοαμερικανική συνάντηση

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,1%, στα 48,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κινείται ανοδικά κατά 2,09%, στα $58,25. Ενισχύεται και ο χρυσός.

Κέρδη 2% για το αργό με το βλέμμα στη σινοαμερικανική συνάντηση

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με υποστήριξη από τις νέες συνομιλίες για το εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας αλλά και τις περικοπές στην παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,1%, στα 48,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κινείται ανοδικά κατά 2,09%, στα $58,25.

Ανακούφιση επικρατεί στις αγορές, αναμένοντας ότι οι διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου που ξεκινούν σήμερα θα οδηγήσουν σε πιο χαμηλούς τόνους, όσον αφορά την εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Την ίδια ώρα, χαμηλότερα αναθεωρεί την πρόβλεψή της η Goldman Sachs, όσον αφορά την πορεία της τιμής του αργού το 2019. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της, θα διαμορφωθεί στα 62,50 δολάρια από $70 που προέβλεπε προηγουμένως, ενώ και η Societe Generale ρίχνει την εκτίμηση της, στα 64 δολάρια για το brent και στα 57 για το αμερικανικό αργό.

Τελευταίες ενδείξεις της οικονομικής επιβράδυνσης που θα μπορούσε να χτυπήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο είναι η πτώση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στη Βρετανία και η πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία.

Ο χρυσός, με θετική κίνηση κατά 0,5%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.292,80 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v