Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Οι νέοι δασμοί που σκοπεύει να επιβάλλει ο Τραμπ στις κινεζικές εισαγωγές, θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο ισχυρότερων οικονομιών και μεγαλύτερων καταναλωτών αργού πετρελαίου του κόσμου.

Άνοδο γύρω στο 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας το χαμένο έδαφός τους, μετά τη δέσμευση Τραμπ να επιβάλει επιπλέον δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές.

Το μέτρο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο ισχυρότερων οικονομιών και μεγαλύτερων καταναλωτών αργού πετρελαίου του κόσμου, ο οποίος ήδη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τα futures του Brent καταγράφουν άνοδο 2,25% στα 61,86 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 1,87% στα 54,96 δολάρια.

Χθες Πέμπτη, τα futures του αργού κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 7% και του αργού σχεδόν 8%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα, βάζοντας τέλος στο εύθραυστο ράλι που είχε βασιστεί στη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v