Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό εξαετίας ο χρυσός

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 η τιμή του κίτρινου μετάλλου, καθώς ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος στέλνει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Άλμα άνω του 1% έκαναν νωρίτερα οι τιμές του χρυσού, που ξεπέρασαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν δείχνει να καταλαγιάζει, στέλνοντας έτσι τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Η τιμή spot του χρυσού κινούνταν 1,1% υψηλότερα στα 1.490,57 δολάρια η ουγκιά, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013, ενώ τα αμερικανικά futures χρυσού ενισχύονταν κατά 1,2% στα 1.501,5 δολάρια η ουγκιά, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι ο καταλύτης για την τελευταία άνοδο. Η όλο και πιο πύρινη ρητορική από την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο τροφοδοτεί ανησυχίες πως η σύγκρουση θα αποτελέσει έναν πιο μακροπρόθεσμο αντίθετο άνεμο για την παγκόσμια ανάπτυξη», σχολίαζε ο αναλυτής της DailyFx, Ilya Spivak.

Εν τω μεταξύ, σε νέο χαμηλό επταμήνου υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η σινοαμερικανική εμπορική διένεξη επιβαρύνει τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία και την ενεργειακή ζήτηση.

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,15% στα 58,85 δολάρια το βαρέλι, και κατά 0,15% του αμερικανικού αργού στα 53,55 δολάρια.

Σημειώνεται πως το Brent έχει καταγράψει απώλειες μεγαλύτερες του 9% την τελευταία εβδομάδα, από την ημέρα που αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως θα επιβάλει δασμούς 10% σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές 300 δις. δολαρίων από 1ης Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v