Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έξι ετών η τιμή του χρυσού

Η τιμή spot του χρυσού άγγιξε τα 1.459,47 δολάρια η ουγκιά νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013.

Σε υψηλό έξι ετών η τιμή του χρυσού

Οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια ανάπτυξη στρέφουν τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να εκτινάσσεται σε υψηλό έξι ετών, ενώ πτωτικά κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές καθώς οι εμπορικές εντάσεις πλήττουν τις προοπτικές της ζήτησης.

Η τιμή spot του χρυσού άγγιξε τα 1.459,47 δολάρια η ουγκιά νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013, ενώ ανοδικά κινούνται οι τιμές και των υπολοίπων πολύτιμων μετάλλων, στα 16,49 δολάρια ο άργυρος, στα 851 η πλατίνα και στα 1.412,2 δολάρια το παλλάδιο.

Εν τω μεταξύ, νέες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη προκαλεί η δέσμευση του Τραμπ να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, επιβάλλοντας περισσότερους δασμούς, κάτι που πιθανότατα θα περιόριζε τη ζήτηση για καύσιμα στους δυο μεγαλύτερους καταναλωτές αργού πετρελαίου του κόσμου. Πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού» προκαλούν επίσης οι ενδείξεις περί αύξησης των εξαγωγών πετρελαίου από τις ΗΠΑ.

Τα futures του Brent κινούνται 0,76% χαμηλότερα στα 61,42 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 0,75% χαμηλότερα στα 55,24 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v