Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτάει 7% το αμερικανικό αργό

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 7,5%, στα 18,30 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείται 2,4% αρνητικά, στα $25,77. Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας για την αιτία της πανδημίας, καθώς η κόντρα θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική ανάκαμψη.

Βουτάει 7% το αμερικανικό αργό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, χάνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για επιμονή της υπερπροσφοράς, εν μέσω μείωσης της ζήτησης.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας για την αιτία της πανδημίας, καθώς η κόντρα θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική ανάκαμψη, αν και χαλαρώνουν τα lockdown.

«Καθώς η αισιοδοξία για τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης εξασθενεί, το πετρέλαιο εγκαταλείπει τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας», δηλώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της CMC Markets, Michael McCarthy.

Οι traders του Brent επηρρεάζονται από τη μεταποίηση της ευρωζώνης που έκανε βουτιά τον Απρίλιο, προσθέτει. Σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της IHS Markit, βυθίστηκε στις 33,4 μονάδες τον Απρίλιο, από 44,5 τον Μάρτιο. Ηταν το πιο χαμηλό από την έναρξη της έρευνας, το 1997.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 7,5%, στα 18,30 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείται 2,4% αρνητικά, στα $25,77. Ο χρυσός, με κέρδη 1,1%, διαμορφώνεται στα 1.719,80 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v