Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους μετά τις βαριές απώλειες στην αγορά πετρελαίου. Ανάσα από την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα αργού. Άλμα έως 15,4% για το WTI.

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Άλμα κάνουν οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές στην Ασία, περιορίζοντας κάπως τις απώλειες αυτής της εβδομάδας, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν λιγότερο απ’ όσο αναμένονταν, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης καθώς αρχίζουν σταδιακά ορισμένες χώρες της Ευρώπης και ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ να χαλαρώνουν τα lockdown.

Τα futures του WTI ενισχύονταν έως 15,4% στα 14,24 δολάρια το βαρέλι, μετά τη «βουτιά» 27% που κατέγραψαν μέσα σε δυο ημέρες, ενώ τα futures του Brent ενισχύονταν έως 4,6% στα 21,39 δολάρια το βαρέλι.

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10 εκατ. βαρέλια στα 510 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Απριλίου, έναντι αύξησης 10,6 εκατ. βαρελιών που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ενώ η χωρητικότητα αποθήκευσης περιορίζεται ταχύτατα, οι μειώσεις στις οποίες προβαίνουν οι αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου, που η εταιρεία συμβούλων Rystad Energy υπολογίζει στα 300.000 βαρέλια ημερησίως για τον Μάιο και το Ιούνιο, εκτιμάται πως θα βοηθήσουν ώστε να μειωθούν οι ροές προς τις δεξαμενές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v