Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να γυρίζει σε θετικό έδαφος για το 2020. Ενισχύεται το δολάριο. Διέγραψε τα κέρδη το αργό. Στο 0,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η αμερικανική οικονομία θα επανεκκινήσει σύντομα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 23.924 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 8.981 μονάδες, ενώ ο S&P 50 καταγράφει κέρδη 1,4% στις 2.888 μονάδες. 

Με τη σημερινή άνοδο, ο τεχνολογικός δείκτης διέγραψε τις φετινές απώλειες. Η ανάκαμψη του Nasdaq βασίστηκε κατά κύριο λόγο στα μεγάλα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών όπως το Facebook, η Amazon, η Apple, το Netflix και η Alphabet. Οι μετοχές αυτές έχουν ενισχυθεί τουλάχιστον 15% το τρίμηνο αυτό και βρίσκονται σε θετικό έδαφος για το 2020. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3,17 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαΐου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας σε πάνω από 33 εκατομμύρια.

Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 3 εκατομμύρια.

Οι πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας, της Τζιόρτζια, της Φλόριντα και της Νέας Υόρκης κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις νέες αιτήσεις.

«Όσο άσχημα και αν είναι αυτά τα στοιχεία, πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό αιτήσεων από τα μέσα Μαρτίου καθώς φαίνεται να έχουν περάσει τα χειρότερα από το lockdown. Μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να αναλύουμε τον ρυθμό της επανεκκίνησης, δήλωσε ο Πέτερ Μπούκβαρ, CIO στην Bleakley Advisory Group.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε κέρδη 10% για να κλείσει 1,8% χαμηλότερα στα 23,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα στα 1.697 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0787 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 0,7%. H απόδοση του 2ετούς ομολόγου διολίσθησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,138%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Peloton πραγματοποιεί άλμα 9%. Η κατασκευάστρια οργάνων γυμναστικής ανακοίνωσε άνοδο 66% στις τριμηνιαίες πωλήσεις, στα 524,6 εκατ. δολάρια.

Άνοδο 5,1% σημειώνει η μετοχή της Boeing, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν οι μετοχές της Chevron και της Exxon Mobil. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v