Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και αμερικανικά αποθέματα βυθίζουν 7% το αργό

Το αμερικανικό αργό χάνει 7,1%, στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 6%, διαμορφώνεται στα $39,22. Σε υψηλό ρεκόρ τα αποθέματα πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Fed και αμερικανικά αποθέματα βυθίζουν 7% το αργό

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με πλήγμα από τα ιστορικά υψηλά αμερικανικά αποθέματα. Το κλίμα επιβαρύνουν και οι προβλέψεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που εκτιμά ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα έχει ύφεση 6,5% φέτος.

Η πτώση που καταγράφει το αμερικανικό ΑΕΠ λόγω της πανδημίας είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, τόνισε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη ομιλία του την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίσημο ποσοστό ανεργίας πιθανότατα υποτιμάει τα πραγματικά μεγέθη της ανεργίας.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν αναπάντεχα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, φτάνοντας στα 538,1 εκατομμύρια βαρέλια, που είναι υψηλό-ρεκόρ. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν από την άφιξη των προμηθειών που αγοράστηκαν από τα διυλιστήρια, όταν η Σαουδική Αραβία πλημμύρισε την αγορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Energy Information Administration.

Το αμερικανικό αργό χάνει 7,1%, στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 6%, διαμορφώνεται στα $39,22.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v