Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Τα επερχόμενα μέτρα για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ζήτησης στην ασία και την ποδυνάμωση του δολαρίου, δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο.

Ανόδου συνέχεια για το πετρέλαιο, με τις τιμές να στηρίζονται από τις προσδοκίες για μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας αλλά και από την ανάκαμψη της ασιατικής ζήτησης καθώς ανοίγουν σταδιακά οι οικονομίες μετά τα lockdowns.

Ενισχυτικά λειτουργεί και η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο υποχωρεί κατά περίπου 0,1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Εξάλλου, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν πίσω εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα έκτακτα αποθέματα της αμερικανικής κυβέρνησης, έχοντας ενοικιάσει χώρους αποθήκευσης στο πλαίσιο του προγράμματος που στόχο είχε να συμβάλει στη διαχείριση της υπερπροσφοράς αργού την άνοιξη, μετά την κατάρρευση της ενεργειακής ζήτησης κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, από την 1η Αυγούστου, οι εταιρείες έχουν πάρει πίσω 2,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα 23 εκατ. βαρέλια που είχαν συμφωνήσει να αποθηκεύσουν στο Στρατηγικό Πετρελαϊκό Απόθεμα, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Οι εταιρείες έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021 να πάρουν πίσω το πετρέλαιο.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 1,03% στα 42,37 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,76% στα 45,33 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v