Κινεζική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι πληροφορίες που φέρουν την Κίνα να ετοιμάζεται να εισάγει τεράστιες ποσότητες αργού τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, δίνουν ώθηση στις τιμές του "μαύρου χρυσού".

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις πληροφορίες πως η Κίνα σκοπεύει να εισάγει μεγάλες ποσότητες αμερικανικού αργού τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, κάτι που αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάκαμψης της ζήτησης μετά την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και για την αύξηση της προσφοράς του «μαύρου χρυσού».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι κινεζικές κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν κλείσει τάνκερ για τη μεταφορά τουλάχιστον 20 εκατ. βαρελιών αμερικανικού αργού για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καθώς η Κίνα ενισχύει τις αγορές ενεργειακών και αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ εν όψει της επανεξέτασης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας (η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο, ωστόσο τελικά αναβλήθηκε επ’ αόριστον».

Τα futures του Brent σταθεροποιούνται οριακά υψηλότερα στα 44,81 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 0,14% στα 42,07 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v