Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από 40 δολ. το αργό με το βλέμμα στην αδύναμη ζήτηση

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,8%, στα $39,05 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 1,6%, διαμορφώνεται στα 41,93 δολάρια. Στα 1.935 δολάρια/ουγγιά διατηρείται ο χρυσός.

Κάτω από 40 δολ. το αργό με το βλέμμα στην αδύναμη ζήτηση

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς η Σαουδική Αραβία προχώρησε στη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση τιμών για την Ασία των τελευταίων 5 μηνών. Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα για τη ζήτηση αργού από την Κίνα αυξάνει τους φόβους για την ανάκαμψη των αγορών πετρελαίου.

«Υπάρχουν τόσες πολλές αβεβαιότητες όσον αφορά την κινεζική οικονομία και τη σχέση της με τις βασικές βιομηχανικές χώρες, με τις ΗΠΑ, αλλά ακόμη και με την Ευρώπη», δήλωσε ο Keisuke Sadamori, διευθυντής για τις αγορές ενέργειας και την ασφάλεια του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,8%, στα $39,05 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση 1,6%, διαμορφώνεται στα 41,93 δολάρια. Σταθερός ο χρυσός, καθώς τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδωσαν ώθηση στο δολάριο. Το πολύτιμο μέταλλο διατηρείται στα 1.935 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v