Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Mεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες με τους S&P 500 και Nasdaq να βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Πάνω από τα $1.800 ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη 1% για το αργό. Στο 1,32% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά τη χθεσινή πτώση του S&P 500 που έβαλε τέλος σε ένα σερί επτά διαδοχικών ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 34.610 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,28% στις 14.622 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 4.346 μονάδες.

Με τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρών και εν μέσω ανησυχιών για «ταβάνι» στην οικονομική ανάπτυξη, οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας. Η Apple και η Amazon έχουν καταγράψει και οι δύο διψήφια ποσοστά απόδοσης τον τελευταίο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ την απόδοση 2,8% του S&P 500.

Στο ταμπλό, η Apple σημειώνει άνοδο 1% τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Amazon μετά το χθεσινό ραλι 5%. 

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ενεργειακές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο του αργού. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού σκαρφάλωσε σε υψηλά έξι ετών χθες, προτού κλείσει με απώλειες 2,1%. Σήμερα καταγράφει κέρδη περίπου 1% στα 74 δολάρια. 

Οι μετοχές των Devon Energy, Occidental Petroleum και APA κινούνται όλες υψηλότερα.

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και JP Morgan, με «βαρίδι» την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 1,32%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,18 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,49% στα 1.802 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v