Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 1,5% στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,6% και φτάνει στα 71,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1,4% βρίσκεται στα $74,96. Μικρή πτώση (-0,15%) για τον χρυσό, στα 1.761,40 δολάρια/ουγγιά.

Κέρδη πάνω από 1,5% στις αγορές πετρελαίου

Eνισχύονται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς οι αναλυτές βλέπουν σημάδια στενότητας της προσφοράς από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών.

Μπαίνει έτσι ένα τέλος στις προηγούμενες ημέρες απωλειών, με τις διεθνείς αγορές να παραμένουν ωστόσο νευρικές λόγω του δυνητικού αντίκτυπου στην κινεζική οικονομία της κρίσης του υπερχρεωμένου ομίλου ακινήτων Evergrande. Η προσοχή στρέφεται και στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη.

«Ενώ η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομικής ανάπτυξης και η αβεβαιότητα γύρω από το χρονοδιάγραμμα της Fed (ΗΠΑ) επιβαρύνει το κλίμα στην αγορά, άλλες εξελίξεις εξακολουθούν να δείχνουν υψηλότερες τιμές πετρελαίου», ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμά της.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,6% και φτάνει στα 71,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1,4% βρίσκεται στα $74,96. Μικρή πτώση (-0,15%) για τον χρυσό, στα 1.761,40 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v