Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις και αβεβαιότητα στις αγορές πετρελαίου

Νέα πτώση άνω του 2% για τις πετρελαϊκές τιμές, με το Brent να υποχωρεί στα 105 δολάρια το βαρέλι. Τι λένε οι διεθνείς οίκοι για την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Πιέσεις και αβεβαιότητα στις αγορές πετρελαίου

Διατηρούνται οι πιέσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου, από τους αυξανόμενους φόβους για παγκόσμια ύφεση.

Σήμερα το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,27% στα 102,4 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent στην Ευρώπη τιμάται στα 105 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,85%. 

Αφού έφτασε σε υψηλό 10 εβδομάδων άνω των 125 $/b στα μέσα Ιουνίου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent έχουν υποχωρήσει καθώς οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση υπερισχύουν έναντι του αντικτύπου των δυτικών κυρώσεων στις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου.

Η Goldman Sachs βλέπει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent κατά μέσο όρο στα 135 $/β από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έως το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η Standard Chartered εκτιμά ότι η μέση τιμή του Brent θα διαμορφωθεί στα 103 $/β. φέτος.

Για το 2023, το χάσμα των προβλέψεων για το Brent διευρύνεται περαιτέρω. Η Goldman αναμένει ότι το Brent θα φτάσει κατά μέσο όρο στα 125 $/β. το επόμενο έτος, 50 $/β. πάνω από την πιο συντηρητική Citigroup, η οποία προέβλεψε για τελευταία φορά το Brent στα 75 $/β. το 2023.

Οσον αφορά στον χρυσό, καταγράφονται ήπιες τάσεις, με την τιμή του να υποχωρεί 0,5% στα 1.733 δολάρια την ουγγιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v