Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πάνω από 4% για τις τιμές πετρελαίου

Το West Texas Intermediate (WTI) υποχωρεί 4,6% και περνάει κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, στα $99,20, ενώ το Brent κινείται αρνητικά κατά 4,4%, φτάνοντας στα 102,32 δολάρια.

Πτώση πάνω από 4% για τις τιμές πετρελαίου

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου χάνουν πάνω από 4% την Τρίτη, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά δείχνουν δύσπιστοι για τις πιθανότητες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν να διαπραγματευτεί αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από χώρες του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ένα ακόμη κύμα κορωνοϊού στην Ασία και οι ανησυχίες για παγκόσμια οικονομική ύφεση απειλούν τη ζήτηση για αργό. Η Κίνα, η μεγαλύτερη εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, επιβάλλει νέους περιορισμούς λόγω της Covid-19, από παύση λειτουργίας επιχειρήσεων έως lockdown, για να συγκρατήσει τις νέες μολύνσεις, καθώς η εξαιρετικά μολυσματική υποπαραλλαγή ΒΑ.5.2.1 έχει εντοπιστεί στη χώρα.

Το West Texas Intermediate (WTI) χάνει 4,6% και περνάει κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, στα $99,20, ενώ το Brent υποχωρεί 4,4%, φτάνοντας στα 102,32 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v