Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Τα κέρδη περιορίζονται από την αβεβαιότητα των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στην κορυφαία εισαγωγέα πετρελαίου, την Κίνα. Στα 80 δολάρια το μπρεντ, στα $76 το αμερικανικό αργό.

Ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Eνισχύονται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τρίτη, υποστηριζόμενες από το πιο αδύναμο δολάριο και το σχέδιο των ΗΠΑ για ανανέωση των αποθεμάτων πετρελαίου.

Ωστόσο, τα κέρδη περιορίζονται από την αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στην κορυφαία εισαγωγέα πετρελαίου, την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent κινούνται ανοδικά κατά 50 σεντς, ή 0,65%, στα 80,30 δολάρια το βαρέλι, προσθέτοντας άνοδο 76 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύονται 1 δολάρι, ή 1,31%, φθάνοντας στα 76,19 δολάρια μετά την άνοδο κατά 90 σεντς τη Δευτέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από τα σχέδια των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για αγορά έως και 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου μετά το φετινό ρεκόρ αποδέσμευσης των 180 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ένα ασθενέστερο δολάριο έχει επίσης στηρίξει τις τιμές, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για όσους έχουν άλλα νομίσματα.

«Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ανέβουν περαιτέρω, καθώς αναμένουμε ότι οι φυσικές αγορές θα σφίξουν περαιτέρω λόγω των περιορισμών προσφοράς και της ισχυρότερης παγκόσμιας ζήτησης», ανέφερε σε σημείωμα η τράπεζα QNB του Κατάρ, προβλέποντας τιμές στα 90-115 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα τρίμηνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v