Εβδομαδιαία κέρδη για τις τιμές πετρελαίου

Αναμένεται ισχυρή ζήτηση στην Κίνα την επόμενη «Χρυσή Εβδομάδα». Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 85 σεντς, στα 92,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 60 σεντς, στα $95,98.

Εβδομαδιαία κέρδη για τις τιμές πετρελαίου

Θετικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, οδηγώντας σε άνοδο 2% για αυτή την εβδομάδα, λόγω της στενής προσφοράς στις ΗΠΑ και των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση καυσίμων στην Κίνα κατά τη διάρκεια της αργίας της «Χρυσής Εβδομάδας» (σ.σ. Η Εθνική Ημέρα της Κίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου για να τιμήσει την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Την ημέρα εκείνη, πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα. Η 7ήμερη αργία από την 1η έως τις 7 Οκτωβρίου ονομάζεται «Χρυσή Εβδομάδα», κατά την οποία μεγάλος αριθμός Κινέζων ταξιδεύει σε όλη τη χώρα).

Το μπρεντ άγγιξε το πιο υψηλό σημείο από τον Νοέμβριο του 2022 την Πέμπτη, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά ακόμη και στα 97,69 δολάρια ανά βαρέλι. Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό αργό έφτασε στο πιο υψηλό από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, στα 95,03 δολάρια το βαρέλι.

Ένα πλαίσιο περιορισμένων προμηθειών στις ΗΠΑ παρείχε περαιτέρω στήριξη των τιμών, με την αποθήκευση στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού, ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022.

«Οποιαδήποτε πρόσθετη πτώση θα απειλούσε να μειώσει τα αποθέματα σε κρίσιμο επίπεδο», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch.

Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 85 σεντς, στα 92,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 60 σεντς, στα $95,98.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v