Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί ο χρυσός λόγω... Βέλτεκε

Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, χαμηλότερα όμως των 300 δολαρίων, καθώς νέες δηλώσεις από πλευράς Ερνστ Βέλτεκε, αυτή τη φορά για μετατροπή μέρους των αποθεμάτων της γερμανικής τράπεζας σε ομόλογα, έχουν φέρει την τιμή στα 297,75 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της Παρασκευής διαπραγματεύεται τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, καθώς δήλωση του προέδρου της Bundesbank, Έρνστ Βέλτεκε, για ενδεχόμενη μετατροπή μέρους των αποθεμάτων της Bundesbank από χρυσό σε ομόλογα, έχει φέρει την τιμή του πρώτου στα 297,75 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι θεωρεί ότι οι τιμές του χρυσού θα ανέβουν στο άμεσο μέλλον, τονίζοντας ωστόσο ότι η ”η Bundesbank εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει μέρος των αποθεμάτων της από χρυσό σε ομόλογα ή άλλες μετοχές”. Ύστερα από τη δήλωση αυτή και ενώ ο χρυσός διαπραγματευόταν στα 298,80 δολάρια, η τιμή του υποχώρησε στα 297,75 δολάρια ανά ουγκιά.

Αναλυτές τονίζουν ότι η δήλωση Βέλτεκε πίεσε λίγο την τιμή του χρυσού, για την οποία ωστόσο θεωρούν ότι θα συνεχίζει να κινείται ανοδικά για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v