Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”μη επίθεση” στο Ιράκ ρίχνει το πετρέλαιο

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται από χθες οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς νέες δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, αυτή τη φορά για ”συμφωνία μη επίθεσης” κατά του Ιράκ, πιέζουν τις διεθνείς αγορές.

Πτωτικά διαπραγματεύονται την Τρίτη –ακολουθώντας τη χθεσινή τάση- οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς νέες δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, αυτή τη φορά για ”συμφωνία μη επίθεσης” κατά του Ιράκ, πιέζουν τις διεθνείς αγορές.

Το πρωί της Τρίτης, η τιμή του NYMEX υποχωρεί κατά 0,02% στα 24,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και η τιμή του brend στο Λονδίνο χάνει 0,16% της αξίας του και προσεγγίζει επίσης τα 24,97 δολάρια ανά βαρέλι.

Η πτωτική τάση –ύστερα από μια εβδομάδα εκτόξευσης των πετρελαϊκών τιμών- ενισχύθηκε από χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού Τόμι Φράνκς, διοικητή των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ”δεν υπήρξαν συζητήσεις με άλλα συμμαχικά κράτη για επίθεση στο Ιράκ”. Οι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για κερδοσκοπικές τάσεις με στόχο να πληγούν οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού –επισημαίνεται ότι το Ιράκ παράγει το 3% της παγκόσμιας ημερήσιας παραγόμενης ποσότητας.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει τη χθεσινή καθοδική του πορεία –ύστερα από δηλώσεις του Ερνστ Βέλτεκε ότι η Bundesbank θα μετατρέψει μέρος των αποθεμάτων της από χρυσό σε ομόλογα και μετοχές. Το πρωί της Τρίτης υποχωρεί κατά 1% πέριξ των 296,75 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v