Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα το πετρέλαιο και ο χρυσός

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο, μετά τη διάψευση από το στρατιωτικό διοικητή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, των φημών για επίθεση στο Ιράκ. Οι ρευστοποιήσεις οδηγούν το brent στα 24,94 ανά βαρέλι, ενώ πτωτικά κινείται και ο χρυσός.

Χαμηλότερα οδηγούν την τιμή του πετρελαίου ρευστοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα από το πρωί της Τρίτης. Η αφορμή για αποκομιδή κερδών δόθηκε την Δευτέρα από τις δηλώσεις του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο οποίος διέψευσε σενάρια για επικείμενη επίθεση στο Ιράκ και άρα προβληματική προμήθεια της αγοράς με μαύρο χρυσό.

Στα 24,94 δολάρια το βαρέλι κινείται τώρα το brent, ενώ απώλειες εμφανίζει και το NYMEX, που διαμορφώνεται στα 24,93 ανά βαρέλι.

Η πτώση των τιμών έρχεται την επόμενη εβδομάδα από τότε που η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε σε επίπεδα της τάξης των 26 δολαρίων ανά βαρέλι.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού, στα 296,75 δολάρια ανά ουγκιά, μετά την ανακοίνωση του Ερνστ Βέλτεκε, ότι η Bundesbank προτίθεται να μετατρέψει μέρος των αποθεμάτων της του χρυσού, σε ομόλογα και μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v