Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στα ομόλογα με το βλέμμα στη βουλή

Ήπιες πτωτικές τάσεις για τα ελληνικά ομόλογα. Στο 6,7% η απόδοση του 10ετούς καθώς ξεκίνησε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στην έναρξη της συζήτησης για  την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και στις πληροφορίες που έδωσε η ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων ABS και καλυμμένων ομολόγων.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων ενισχύονται κατά 10 μονάδες βάσης, στο 6,7%. Οι αποδόσεις των 5ετών ομολόγων διαμορφώνονται στο 4,907% και των 3ετών στο 4.017%.

Αντιστοίχως, η απόδοση των 10ετών τίτλων Ισπανίας διαμορφώνονται στο 2,215% και της Ιταλίας στο 2,344%.

Το Bloomberg πάντως, επισημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα κατέγραψαν το Σεπτέμβριο τη χειρότερη επίδοση, κυρίως λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στους επενδυτές η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά περί εξόδου από το μνημόνιο. Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει ότι οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι υποχώρησαν κατά 6,8% το Σεπτέμβριο, ενώ συνολικά φέτος έχουν αποδώσει 23%.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί έναν κίνδυνο» εξηγεί ο David Schnautz της Commerzbank και συμπληρώνει: «Επιπλέον, της αγοράς της αρέσει να υπάρχει η εποπτεία της τρόικας για την Ελλάδα. Ειδικότερα μετά από τόσα πολλά δύσκολα χρόνια και δεδομένης της εγχώριας πολιτικής αβεβαιότητας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μαζική κόπωση από τη λιτότητα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v