Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου

Οριακές κινήσεις στην αγορά ομολόγων μετά τις εξαγγελίες Ντράγκι. Οι εκπλήξεις από τα μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας και τι περιμένουν τώρα οι επενδυτές από τις ΗΠΑ. Στο 6,431% το ελληνικό 10ετές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά συναλλάγματος μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Μάριο Ντράγκι και ενώ οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Έτσι, τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου καταγράφουν οριακές κινήσεις καθώς ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς τίτλων ABS και καλυμμένων ομολόγων. Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών κρατικών τίτλων της Ισπανίας διαμορφώνεται στο 2,19% και της Ιταλίας στο 2,332%.

Σε ότι αφορά τα ελληνικά ομόλογα και παρά την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Ντράγκι περί προϋπόθεσης επιτήρησης για την αγορά ελληνικών τίτλων, οι κινήσεις είναι οριακές. Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο διαμορφώνεται στο 6,431%, για το πενταετές στο 4,714% και για το τριετές 3,777%

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δίνουν μικτή εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης. Ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ αιφνιδιάζοντας, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 10 μηνών, με τη Markit να προειδοποιεί ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε τέλμα. Αντίθετα, οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν απροσδόκητα κατά 1,2% στην ευρωζώνη, δίνοντας ελπίδες για ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Η προσοχή στρέφεται και στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 215.000 νέες θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, από 142.000 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v