Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετους

Νέα πτώση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς επανέρχεται η συζήτηση περί ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, εν μέσω σχεδίων της κυβέρνησης για έκδοση 7ετούς και 10ετούς ομολόγου.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα περί σχεδίου του Δημοσίου για έκδοση επταετούς και δεκαετούς ομολόγου, καθώς και εντόκων γραμματίων διάρκειας μεγαλύτερης των 6 μηνών.

Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης επαναλαμβάνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 6,38%, του 5ετούς στο 4,66% και του 3ετούς στο 3,74%.

Εν τω μεταξύ, μετά τα απογοητευτικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, επανέρχεται η συζήτηση περί ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα στο 2,30%, του ισπανικού στο 2,11%, του πορτογαλικού στο 3,01%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,91%, του 5ετούς στο 0,16% και του 2ετούς στο -0,064%.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v