Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση στα spreads των ελληνικών ομολόγων

Έως και 169 μ.β. υψηλότερα τα spreads των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά την απόφαση Σαμαρά για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντιστράφηκε η καμπύλη αποδόσεων. Ανησυχούν για πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι επενδυτές.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ένα πολιτικό «τζογάρισμα» που κινδυνεύει να πυροδοτήσει πρόωρες εκλογές νωρίτερα απ' όσο αναμένουν οι επενδυτές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η απόφαση-έκπληξη, η οποία θα οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές την περίπτωση που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν καταφέρει να εκλεγεί ο υποψήφιός του για την Προεδρία, έρχεται μετά την δήλωση της προθυμίας των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να συναινέσουν στο αίτημα της Αθήνας για παράταση του προγράμματος διάσωσης κατά μόνο δυο μήνες.

Εν τω μεταξύ, η καμπύλη των αποδόσεων έχει «αντιστραφεί», με την απόδοση του 3ετους ελληνικού ομολόγου να είναι υψηλότερη από αυτήν του 10ετους. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται 75 μ.β. στο 8,02%, ενώ του 3ετούς κινείται 169 μ.β. υψηλότερα στο 8,123%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v