Έσπασε το 13% η απόδοση των 3ετών ομολόγων

Σε κλοιό πιέσεων τα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου πέρασε τον πήχη του 13% καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πολιτική αβεβαιότητα.

Δραματική πτώση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα, ειδικότερα στα χαρτιά βραχυπρόθεσμης διάρκειας αντικατοπτρίζοντας την ευρύτερη νευρικότητα για τον κίνδυνο πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των τριών ομολόγων έσπασε το φράγμα του 13% και πλέον βρίσκεται στο 13,465%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 11,136% και του 10ετους στο 9.542%.

Η ανοδική πορεία των ελληνικών ομολόγων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ιταλίας διαμορφώνεται στο 1,889% και της Ισπανίας στο 1,69%. Η Ιταλία άλλωστε, προχώρησε χθες σε  δημοπρασία ομολόγων που στέφθηκε με επιτυχία με τη Ρώμη να πετυχαίνει μείωση του κόστους δανεισμού για 10ετή ομόλογα σε νέο ιστορικό χαμηλό. Συγκεκριμένα, η Ιταλία άντλησε 2,996 δισ. ευρώ από 10ετείς τίτλους, με μέση απόδοση 1,89% έναντι 2,08% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία που είχε γίνει στα τέλη Νοεμβρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v