Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν την άνοδο τα ελληνικά ομόλογα

Αποκλιμάκωσης συνέχεια στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενώ πτωτικά κινούνται και των γαλλικών, λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Χαμηλότερα του 6% «επιστρέφει» η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις επόμενες κινήσεις των πιστωτών σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 5,82% και του 10ετούς στο 6% (τα yields κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών).

Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των γαλλικών τίτλων, καθώς οι δημοσκοπήσεις μετά το χθεσινοβραδυνό debate Λε Πεν-Μακρόν δείχνουν πως νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών μάλλον θα είναι ο κεντρώος υποψήφιος.

Το spread μεταξύ του 10ετούς γαλλικού yield και του γερμανικού - που αποτελεί μέτρο για το κλίμα που επικρατεί εν όψει των εκλογών της Κυριακής- περιορίστηκε κατά 0,03 ποσοστιαίες μονάδες στις 39 μονάδες βάσης. Είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016 που το spread αυτό έχει περιοριστεί κατά σχεδόν 40 μονάδες. Η διαφορά είχε φτάσει στις 79 μονάδες τον Φεβρουάριο, όταν βρέθηκαν στον αποκορύφωμά τους οι ανησυχίες για τις συνέπειες που θα είχε στις αγορές μια πιθανή γαλλική προεδρία υπό την Μαρίν Λε Πεν.  

Στο 0,76% η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου, στο 0,37% του γερμανικού bund, στο 2,26% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,59% του ισπανικού και στο 3,44% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v