Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,64% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Παραμένουν χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενώ η αγορά περισσότερων ιταλικών ομολόγων απ' όσο θα έπρεπε από την ΕΚΤ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σταθερά κάτω από το 4% παραμένει η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup και εν αναμονή της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου του ESM, ενώ το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ δήλωσε σήμερα πως οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετές για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το yield του 2ετούς τίτλου κινείται στο 3,64% και του 10ετούς στο 5,32%.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την πορεία των ιταλικών κρατικών ομολόγων, καθώς η ΕΚΤ αγόρασε περισσότερους απ’ ό,τι συνήθως ιταλικούς τίτλους, στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ αγόρασε πάνω από 2 δισ. ευρώ περισσότερα ιταλικά και γαλλικά ομόλογα και λιγότερα πορτογαλικά απ’ όσο θα έπρεπε.

Στο 0,48% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 2,12% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,53% του ισπανικού και στο 2,98% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v