Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Το sell-off πυροδοτήθηκε αργά χθες το πρωί από κάποιες επιθετικές πωλήσεις futures bund από έναν ή δυο μεγάλους επενδυτές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ωστόσο συνεχίζεται και σήμερα.

 Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αναλυτές και traders να επικαλούνται ένα έντονο sell-off σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bunds, τα καλά στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης καθώς και μια αναμενόμενη υπερπροσφορά ομολόγων εν αναμονή των δημοπρασιών της επόμενης εβδομάδας.

Το sell-off πυροδοτήθηκε αργά χθες το πρωί από κάποιες επιθετικές πωλήσεις futures bund από έναν ή δυο μεγάλους επενδυτές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ωστόσο συνεχίζεται και σήμερα, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων των ευρωπαϊκών ομολόγων να κινούνται ανοδικά.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund ενισχύεται κοντά στο 0,39%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,80%, του ισπανικού στο 1,52% και του πορτογαλικού στο 2,04%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,20%, του 5ετούς στο 4,18% και του 2ετούς στο 3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v