Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,75% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Ιταλία αναμένεται να πουλήσουν ομόλογα ύψους σχεδόν 12 δισ. ευρώ αυτήν την εβδομάδα. Κοντά στο χαμηλό 12ετίας παραμένουν οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή των νέων εκδόσεων αυτής της εβδομάδας, ενώ τα ελληνικά yields σταθεροποιούνται πέριξ του χαμηλού 12ετίας της περασμένης εβδομάδας.

Η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Ιταλία αναμένεται να πουλήσουν ομόλογα ύψους σχεδόν 12 δισ. ευρώ αυτήν την εβδομάδα, ενώ εκτιμάται πως και η Πορτογαλία μπορεί να «βγει» στην αγορά με κοινοπρακτικό ομόλογο.

Ο Ιανουάριος, συνήθως, είναι ένας από τους πιο «πολυάσχολους» μήνες σε επίπεδο προμήθειας νέων ομολόγων και αυτό τείνει να πιέζει ανοδικά τις αποδόσεις των τίτλων, καθώς οι επενδυτές μειώνουν τις τιμές στα υφιστάμενα ομόλογα για να «κάνουν χώρο» για τις νέες εκδόσεις.

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν πως το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός σε συνδυασμό με την επανεπένδυση ομολόγων που λήγουν, σημαίνουν ότι οι αγορές θα απορροφήσουν τη νέα προμήθεια τίτλων χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,75%, του 5ετούς στο 3,18% και του 2ετούς στο 1,44%.

Στο 0,43% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,99% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,50% του ισπανικού και στο 1,91% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v