Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,73% το yield του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς η συμφωνία για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ και το deal για κυβέρνηση στη Γερμανία αυξάνουν τις πιθανότητες οι δύο από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου να αυξήσουν τις δαπάνες τους. Στις αγορές με 7ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα.

 

Στις αγορές βγαίνει και επίσημα η Ελλάδα, με νέο επταετές ομόλογο, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών με την «καθοδήγηση» (guidance) να διαμορφώνεται, σύμφωνα με το Reuters, στο 3,75%. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 3,73%, του 5ετούς στο 3,08% και του 2ετούς στο 1,36%.

Εν τω μεταξύ, προς τα πολυετή υψηλά τους επιστρέφουν οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς η συμφωνία για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ και η συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία παραπέμπουν σε υψηλότερες δαπάνες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, που τάσσονται υπέρ των δαπανών,  αναμένεται να ηγηθούν του υπουργείου Οικονομικών στον «μεγάλο συνασπισμό», ενώ οι ηγέτες της Γερουσίας στις ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία χθες να αυξήσουν τις δαπάνες για τα στρατιωτικά και εγχώρια προγράμματα κατά σχεδόν 300 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι επενδυτές τώρα θέλουν να δουν αν οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε σύσφιξη της πολιτικής τους, καθώς οι δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα αρχίσουν να «ανοίγουν το πουγκί».

Νωρίτερα, πάντως, σήμερα, ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν δήλωσε πως η ενίσχυση του ευρώ και η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές δεν δικαιολογούν κάποια ουσιαστική παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σημειώνεται πως σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,76%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,94%, του πορτογαλικού στο 2% και του ισπανικού στο 1,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v