Υπό πίεση τα ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Sell-off για δεύτερη μέρα στα ιταλικά ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών για παραίτηση του υπ. Οικονομικών. Παραμένει άνω του 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βλέπουν νέους «τριγμούς» στην κυβέρνηση λόγω του προϋπολογισμού του 2019, ενώ υψηλότερες είναι οι αποδόσεις και των ελληνικών τίτλων.

Το «ξεπούλημα» στους ιταλικούς τίτλους συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, εν μέσω ενδείξεων εμβάθυνσης των εντάσεων εντός της ιταλικής κυβέρνησης, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχία ακόμα και για το ενδεχόμενο διενέργειας νέων εκλογών.

Οι υπουργοί της αντισυστημικής ιταλικής κυβέρνησης συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο οποίος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό κ. Σαλβίνι, θα περιλαμβάνει τα πρώτα βήματα για μειώσεις φόρων και για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες στον προϋπολογισμό, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, με ορισμένους να εικάζουν πως ίσως ο υπουργός αναγκαστεί να παραιτηθεί.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,98%, του 2ετούς στο 1,10% και του 5ετούς στο 2,17%.

Την ίδια ώρα, το yield του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,12%, του 7ετούς στο 3,71%, του 5ετούς στο 3,22% και του μονοετούς στο 1,4%.  

Στο 0,43% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,79% του πορτογαλικού και στο 1,46% του ισπανικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v