Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,2% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οκτώ μονάδες βάσης χαμηλότερα κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου τη Δευτέρα.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων τη Δευτέρα, με την αποκλιμάκωση που ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας να συνεχίζεται και μετά την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διολισθαίνει οκτώ μονάδες βάσης στο 4,2%, του 7ετούς επτά μονάδες βάσης στο 3,76% και του 5ετούς, εννιά μονάδες βάσης στο 3,29%.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό έξι εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Ambrosetti Forum ο κ. Τρία υποστήριξε πως κάποια από τα πιο ριζοσπαστικά δημοσιονομικά σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού θα εφαρμοστούν σταδιακά, καθησυχάζοντας τους επενδυτές.

«Καθώς η κυβέρνηση θα κάνει πράξη όσα έχει αναγγείλει, το spread των αποδόσεων θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα» τόνισε ο κ. Τρία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το spread ανάμεσα στην απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου και του γερμανικού bund υποχώρησε στις 234,1 μονάδες βάσης τη Δευτέρα. Το επίπεδο αυτό είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v