Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,62% εκτοξεύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται για έκτη ημέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Ο Μπ. Κερέ επαναλαμβάνει ότι «ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ό,τι με τους θεσμούς». Υποχωρεί κάτω από το 3% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς.

Στο 4,62% εκτοξεύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η ανοδική τροχιά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων συνεχίζεται για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,57% ενώ νωρίτερα έφτασε στο 4,62%, του 5ετούς ομολόγου στο 3,59% από 3,687% προηγουμένως, ενώ η απόδοση του 7ετούς τίτλου ανέρχεται στο 4,1% από 4,2%, τις πρωινές ώρες.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, προειδοποίησε ότι «ο διάλογος με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ό,τι με τους θεσμούς».

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το τέλος των μνημονίων, σημειώνει πως υπάρχουν κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα, ενώ εκφράζει την εκτίμησή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της ΤτΕ και του διοικητή της, επισημαίνει, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «απαραίτητο» ένα ανεξάρτητο στατιστικό σύστημα.

Υποχωρεί κάτω από το 3% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς

Αντίθετη πορεία από τα ελληνικά ομόλογα ακολουθεί το ιταλικό κρατικό χρέος, καθώς συνεχίζεται η αποκλιμάκωση που πυροδοτήθηκε από τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα σεβαστούν το όριο για έλλειμμα ως 3%. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 3% για πρώτη φορά από τις 22 Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει πτώση δέκα μονάδων βάσης στο 2,93%. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις 10 Αυγούστου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v