Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 4,457%.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη, με τον 5ετή τίτλο να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. 

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα στο 4,457%, του 5ετούς τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,48% και του 7ετούς μία μονάδα βάσης στο 4,017%. 

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν από το υψηλό τριών μηνών, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται από τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, ενόψει της κατάρτισης του
προϋπολογισμού.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία πιέζει τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να διατηρήσουν κάτω από το 2% το έλλειμμα του προϋπολογισμού 2019.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε ότι το έλλειμμα του 2019 δεν θα υπερβεί τον στόχο της ΕΕ.

«Θα έλεγα ότι η τιμολόγηση είναι ενθαρρυντική, με τα χθεσινά σχόλια του Σαβλίνι να δίνουν επιπλέον ώθηση στην αγορά», επισήμανε ο Κρίστοφερ Ρίγκερ, υπεύθυνος στρατηγικής στην Commerzbank.

Οι αποδόσεις των 2ετών, 5ετών και 10ετών ιταλικών ομολόγων διολισθαίνουν 12-18 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, που σημείωσε υψηλό 3 ετών τη Δευτέρα, καταγράφει τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατά 18 μονάδες βάσης, στο 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v