Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,11% προσγειώνεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Υποχωρούν για έβδομη συνεδρίαση οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων.

Στο 4,11% προσγειώνεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Νέα πτώση σημειώνει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας την Τρίτη με τα ελληνικά ομόλογα να διευρύνουν το ράλι που ξεκίνησε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται οκτώ μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 4,11%. Η απόδοση του ελληνικού 7ετούς ομολόγου υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,72%, ενώ του 5ετούς κινείται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,2%. 

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχωρούν για έβδομη συνεχή συνεδρίαση, με τους μακράς λήξης τίτλους να σημειώνουν νέο χαμηλό από τα τέλη Ιουλίου.

Άνοδο σε υψηλό πέντε εβδομάδων σημειώνουν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων καθώς περιορίζεται η ζήτηση για «ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» μετά τη δέσμευση της Ιταλίας για δημοσιονομική πειθαρχία και την επικείμενη συμφωνία για το Brexit.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου καταγράφει άνοδο 2 μονάδων βάσης στο 0,423% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού διολισθαίνει στο 2,7%, σε χαμηλό άνω των 6 εβδομάδων.

Η διαφορά απόδοσής των δύο 10ετών ομολόγων διαμορφωνόταν στις 225 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο σημείο από τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v