Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,04% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του 7ετούς, χαμηλότερα έξι μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 3,65%, ενώ του 5ετούς στο 3,16% από 3,21% την προηγούμενη μέρα. Διαψεύδεται το κακό κλίμα ανάμεσα στον Ιταλό ΥΠΟΙΚ και τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στο 4,04% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Καθοδική κίνηση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,04% από 4,08% χθες, του 7ετούς έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,65%, ενώ του 5ετούς στο 3,16% από 3,21% την προηγούμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς σημειώνει σημαντική υποχώρηση κατά δεκαπέντε μονάδες βάσης, στο 2,80%.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία δεν εξέφρασε προθυμία για παραίτηση, λόγω εντάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, και συγκεκριμένα για την υπόσχεση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων όσον αφορά τη θέσπιση ενιαίου εισοδήματος.

Οι εφημερίδες La Repubblica και La Stampa δημοσίευσαν την Πέμπτη ότι ο Τρία, που δεν είναι μέλος κανενός από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, είπε στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. 

«Δεν έχουν βάση» τα δημοσιεύματα, σημείωσε η πηγή. Και ο επικεφαλής των Πέντε Αστεριών, Ντι Μάιο, είπε ότι δεν υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στο κόμμα και τον υπουργό Οικονομικών.

Το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 1,48%, ενώ του γερμανικού αντίστοιχου τίτλου παραμένει στο 0,41%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά, στο 2,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v