Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,08% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε υψηλό επτά εβδομάδων φτάνει το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού ομολόγου -διαμορφώνεται στο 0,49%. Η εμπιστοσύνη στην αντισυστημική ιταλική κυβέρνηση για προϋπολογισμό δημοσιονομικής πειθαρχίας ενισχύει τα ιταλικά ομόλογα.

Στο 4,08% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ελαφρώς υψηλότερα κινείται το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, το οποίο διαμορφώνεται στο 4,08% από 4,05% χθες. Του 7ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 3,62% και του 5ετούς παραμένει στο ίδιο επίπεδο, στο 3,12%.

Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι η αντισυστημική κυβέρνηση της Ιταλίας θα φέρει έναν προϋπολογισμό που θα σέβεται τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία, δίνει ώθηση στα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 2,82%.

Την ίδια ώρα, του ισπανικού 10ετούς σημειώνει ανοδική κίνηση κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 1,53%.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς, τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, άγγιξε το 0,49%, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο επτά εβδομάδων.  Η Γερμανία προχωράει σε πώληση 10ετών ομολόγων, ύψους 3 δισ. ευρώ, σήμερα. Η νέα προσφορά ομολόγων συχνά ασκεί ανοδική πίεση στις αποδόσεις, την ώρα που οι επενδυτές πωλούν υφιστάμενους τίτλους για να πάρουν τη θέση τους νέοι. 

Η απόδοση του 10ετούς Treasury ξεπερνάει το όριο του 3% και φτάνει στο 3,07% από 2,997% την προηγούμενη μέρα.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έσπασε το ψυχολογικό όριο του 3% την Παρασκευή, για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου. Το σημερινό επίπεδο (3,07%) είναι το υψηλότερο από τα μέσα Μαΐου.

Η κίνηση, όπως σημειώνουν οι Financial Times, υποδηλώνει ότι τα τελευταία βήματα επιβολής δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ήταν ήδη κοστολογημένα στις αγορές και τροφοδοτεί τις αυξανόμενες προσδοκίες, ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ακολουθήσει hawkish πολιτική, με μία σειρά περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v