Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλικές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Στο 3,95% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 7ετούς, στο 4,31% το επιτόκιο του 10ετούς. Σε υψηλό τεσσάρων ετών περνάει του ιταλικού 10ετούς. Η ρητορική, οι στόχοι και οι αντιδράσεις.

Ιταλικές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς υψηλότερα κατά έντεκα μονάδες βάσης, στο 4,31% και το επιτόκιο του 7ετούς να φτάνει στο 3,95%, από 3,77% την προηγούμενη μέρα. Του 5ετούς ενισχύεται κατά εννιά μονάδες βάσης, στο 3,38%.

Σε υψηλό τεσσάρων ετών περνάει η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, που σκαρφαλώνει στο 3,4%, την ώρα που του 2ετούς φτάνει στο 1,52%.

Αιτία για την ισχυρή πώληση των ιταλικών ομολόγων, η ρητορική του ιταλού βουλευτή Κλαούντιο Μπόργκι, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ιταλία θα έλυνε τα περισσότερα προβλήματά της, αν είχε δικό της νόμισμα». Κατά τον Κλαούντιο Μπόργκι, η Ιταλία θα είχε ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες εκτός ευρωζώνης.

Αργότερα πάντως ανασκεύασε, τονίζοντας ότι η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα και δεν υπάρχουν σχέδια για μία τέτοια κίνηση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Στο 0,43% υποχωρεί η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, μικρή άνοδος του ισπανικού 10ετούς (1,54%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v