Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού, ενισχύονται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων τίτλων της ευρωζώνης, μετά το χθεσινό sell-off του 10ετούς Treasury.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Πέμπτη, παίρνοντας σειρά από τη νέα ισχυρή πώληση του αμερικανικού 10ετούς, που τροφοδοτήθηκε από την αισιοδοξία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Τα yields του γερμανικού 10ετούς αυξάνονται σε υψηλό τεσσάρων μηνών, φτάνοντας στο 0,55% για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου.



Οι αποδόσεις των υπόλοιπων τίτλων της ευρωζώνης ενισχύονται 4-7 μονάδες βάσης, με του 10ετούς γαλλικού να σημειώνει ανοδική κίνηση άνω των πέντε μονάδων βάσης, στο 0,872% και του αντίστοιχου ισπανικού κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 1,55%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται στο 4,54% από 4,40% τις πρωινές ώρες, του 7ετούς φτάνει στο 4,26% από 4,14% προηγουμένως, ενώ του 5ετούς στο 3,62% από 3,52%.

Σε υψηλό επτά ετών το επιτόκιο του 10ετούς Treasury

Το sell-off έρχεται αφότου το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς έφτασε σε υψηλό επτά ετών, στο 3,23%, την Τετάρτη. Σήμερα διαμορφώνεται στο 3,21%. Τα δυνατά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έστειλαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά ετών και έδωσαν ώθηση στην περίπτωση να αυξηθούν τα επιτόκια.

Τα yields του 10ετούς Treasury κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τη μέρα που εκλέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρος, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε σε υψηλό 21 ετών τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε χθες το ινστιτούτο ISM, ο δείκτης υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 61,6 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που δημιουργήθηκε ο δείκτης το 2008.

Αργότερα, την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ αναφέρθηκε σε «μία εξαιρετικά θετική προοπτική» για την αμερικανική οικονομία.

Αποκλιμάκωση των ιταλικών επιτοκίων

Στον απόηχο των χθεσινών καθησυχαστικών δηλώσεων από τον Ιταλό Πρωθυπουργό και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - με τον πρώτο να δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μειώσει το χρέος της Ιταλίας τα επόμενα τρία χρόνια και τον δεύτερο ότι η χώρα του δεν θα χρεοκοπήσει - αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων. Το yield του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,35% από 3,4% χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v