Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «Plan B» συγκρατεί τα ιταλικά spreads

Στο επίκεντρο η σημερινή απάντηση της Κομισιόν στα δημοσιονομικά σχέδια του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού. Σύντομο το χθεσινό ράλι των ιταλικών ομολόγων. Στο 4,31% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς. Κάτω από 4% του 7ετούς.

Το «Plan B» συγκρατεί τα ιταλικά spreads

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά το πρωινό άλμα, όταν ενισχύονταν οκτώ με δέκα μονάδες βάσης.

 Αιτία το δημοσίευμα της εφημερίδας il Messagero, σύμφωνα με το οποίο η Ρώμη είναι έτοιμη να κάνει προσαρμογές στον προϋπολογισμό, εάν οι αγορές... διαφωνούν.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να προσαρμόσει μέτρα που αφορούν στις συντάξεις και στο βασικό εισόδημα, στην περίπτωση που υπάρξει αρνητική αντίδραση των αγορών για τον προϋπολογισμό.

Το spread της απόδοσης ιταλικού-γερμανικού 10ετούς κινείται δέκα μονάδες βάσης χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας, φτάνοντας στις 303 μ.β.

Το επιτόκιο του 2ετούς ιταλικού κινείται χαμηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης, στο 1,39%, ενώ νωρίτερα ενισχύονταν κατά δέκα μονάδες βάσης. Του 10ετούς φτάνει στο 3,44%.

Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή της ευρωπαϊκής αντίδρασης στα ιταλικά δημοσιονομικά σχέδια. Οι Βρυξέλλες αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα τους σήμερα.

Τη Δευτέρα η Ιταλία ανακοίνωσε στην Κομισιόν πως θα διατηρήσει το στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό του 2019, αλλά υποσχέθηκε να μην υπάρξει διεύρυνση του τα επόμενα έτη.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 4,31%, του 7ετούς με πτώση κατά πέντε μονάδες βάσης περνάει κάτω από το 4%, στο 3,96%, σε σχέση με το πρωινό ξεκίνημα, ενώ του 5ετούς  κατά τρεις μ.β. χαμηλότερα, φτάνει στο 3,41%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 0,42%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury σημειώνει καθοδική κίνηση κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v