Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 7ετούς

Τα χειρότερα από το μέτωπο του ιταλικού προϋπολογισμού που... δεν ήρθαν και η γενικότερη βελτίωση του κλίματος, όσον αφορά το ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές, βοηθούν τα ιταλικά και ελληνικά ομόλογα.

Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 7ετούς

Δεύτερη μέρα ζήτησης για ιταλικά ομόλογα, με ώθηση από το βελτιωμένο κλίμα στις παγκόσμιες αγορές.

Η Ρώμη έδωσε την επίσημη έγκριση της στον προϋπολογισμό τη Δευτέρα και η απουσία περαιτέρω σοκ από αυτή την πρόταση τροφοδότησε την περαιτέρω αγορά κρατικών ομολόγων.

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού υποχωρεί επτά μονάδες βάσης, στο 1,52%, ενώ νωρίτερα άγγιξε και το χαμηλό του 1,47%.

Του 10ετούς είχε επίσης καθοδική κίνηση, στο πρωινό trading, κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,42%. Τις μεσημεριανές ώρες, ενισχύεται στο 3,47%, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για επαναγορά και έκδοση κοινοπρακτικού ομολόγου.

 Το spread ιταλικής-γερμανικής απόδοσης ωστόσο κρατιέται κάτω από τις 300 μονάδες βάσης, επίπεδο-ορόσημο για τους αναλυτές.

Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί προετοιμάστηκαν για χειρότερα νέα από το μέτωπο του ιταλικού προϋπολογισμού, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι οι επενδυτές ήταν short στα ιταλικά ομόλογα, σύμφωνα με τον Luca Cazzulani, υπεύθυνο στρατηγικής ομολόγων της UniCredit.

Προσθέτει ότι η γενικότερη βελτίωση του κλίματος όσον αφορά το ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές βοήθησε τα ιταλικά ομόλογα επίσης.

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο 0,50%, του ισπανικού υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης, στο 1,64% και του αμερικανικού 10ετούς κινείται ανοδικά, στο 3,17%.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 4,25%, του 7ετούς περνάει κάτω από το 4%, στο 3,94% σημειώνοντας πτώση κατά έξι μονάδες βάσης, ενώ του 5ετούς με δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα από χθες, διαμορφώνεται στο 3,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v