Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 3,55%. Στο 4,3% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Tα ιταλικά κρατικά ομόλογα διέγραψαν τις αρχικές απώλειες την Τετάρτη, καθώς η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών βελτίωσε το επενδυτικό κλίμα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί μια μονάδα βάσης, στο 3,55%.

Αναλυτές αποδίδουν την ήπια πτώση των αποδόσεων στην ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών και ασιατικών μετοχών, μετά το χθεσινό sell-off.

«Η αισθητή βελτίωση στο κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο, αλλά θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα για το ιταλικό spread» υποστηρίζει αναλυτής της ING.

Tην Παρασκευή, η S&P αναμένεται να προχωρήσει σε επανεξέταση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, την οποία αυτή τη στιγμή αξιολογεί με «ΒΒΒ».

Χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του σύνθετου δείκτη PMI της ευρωζώνης σε χαμηλό 25 μηνών.

Η απόδοση του γερμανικού ομολόγου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,39%. Πτώση σημειώνουν και οι αποδόσεις των υπόλοιπων χωρών με υψηλή αξιολόγηση.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου. Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού ομολόγου σημειώνει πτώση μιας μονάδας βάσης στο 4,3%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,128% από το 3,17% που είχε σκαρφαλώσει την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v