Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,32% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του 7ετούς διατηρείται στο 4,01% ενώ του 5ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης και φτάνει στο 3,38%. Μικρή άνοδος στο επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς ενώ το spread με το γερμανικό φτάνει στις 297 μ.β.

Κοντά στα χθεσινά επίπεδα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 4,32%, του 7ετούς διατηρείται στο 4,01% ενώ του 5ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης και φτάνει στο 3,38%.

Στο μέτωπο του ιταλικού προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε σήμερα ότι η Ρώμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουν να συζητούν, αν και έχουν διαφορετικές απόψεις.

Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί αλλά αναμένουμε μία άμεση, ακριβή απάντηση από την Ιταλία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οσον αφορά τις ενδεχόμενες κυρώσεις, είπε ότι αυτές μπορούν να επιβληθούν εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς σημειώνει μικρή ανοδική κίνηση κατά δύο μ.β. στο 3,39%, ενώ το spread με το γερμανικό περνάει στις 297 μονάδες βάσης από 289 αργά τη Δευτέρα.

Η απόδοση του ισπανικού αντίστοιχου κινείται σταθεροποιητικά στο 1,58%, του γερμανικού 10ετούς, κατά μία μονάδα χαμηλότερα, φτάνει στο 0,41% ενώ του αμερικανικού 10ετούς διατηρείται στο 3,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v