Στο 4,23% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Του 7ετούς διαμορφώνεται στο 3,92% ενώ του 5ετούς στο 3,35%. Υψηλότερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ύστερα από τα αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.

Στο 4,23% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Μικρή ανοδική κίνηση, κατά δύο με τρεις μονάδες βάσης σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, σημειώνουν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά τρεις μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 4,23%, του 7ετούς κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,92% ενώ του 5ετούς κατά μία μ.β. στο 3,35%.

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων την Τρίτη, ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η ιταλική οικονομία έριξε τόνους το τρίτο τρίμηνο, καθώς και η εγχώρια ζήτηση και οι εμπορικές ροές δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη.

Το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, μετά την αύξηση κατά 0,2% του δευτέρου τριήνου. Σε ετήσια βάση κινήθηκε ανοδικά κατά 0,8%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύει το Reuters.

Το επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται επτά μονάδες βάσης, στο 3,41%, με το spread με το γερμανικό αντίστοιχο τίτλο να βρίσκεται στις 303 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς Bund παραμένει στο 0,38%, του ισπανικού αντίστοιχου κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 1,57%, ενώ του του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται 2,7 μονάδες βάσης στο 3,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v