Στο 4,21% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Κατά δέκα μονάδες βάσης υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Σε χαμηλό μήνα το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς, μετά την αμετάβλητη αξιολόγηση του οίκου Standard & Poor’s.

Στο 4,21% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα -περίπου δέκα μονάδες βάσης- κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί εννέα μονάδες βάσης σε σχέση με την Παρασκευή, στο 4,21%, του 7ετούς χαμηλότερα κατά έντεκα μονάδες βάσης στο 3,88% και του 5ετούς κατά δέκα μ.β. στο 3,34%.

Απότομη πτώση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με του 10ετούς να χτυπάει χαμηλό μίας εβδομάδας στο πρωινό trading και χαμηλό μήνα τις μεσημεριανές ώρες. Αιτία η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s να μην υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας.

Ο οίκος άφησε αμετάβλητη την αξιολόγηση σε ΒΒΒ, δύο βαθμίδες ανώτερα από τα «σκουπίδια». Ωστόσο μετέβαλε την πρόβλεψη για το outlook σε αρνητικό από σταθερό.

Το επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού τίτλου υποχωρεί σε χαμηλό μήνα, στο 3,288% ενώ είναι εννέα μονάδες βάσης χαμηλότερα σε ημερήσια βάση.

Η πτώση μειώνει το spread με το γερμανικό ομόλογο, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων, στις 291 μονάδες βάσης, από 306 αργά την Παρασκευή. Το επιτόκιο του 10ετούς Bund ενισχύεται στο 0,39%.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,54% ενώ του αμερικανικού 10ετούς κινείται ανοδικά, στο 3,1%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v