Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδική κίνηση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενα από την αγορά, τα ευρωπαϊκά yields υποχωρούν 1-4 μ.β. ακολουθώντας την πτώση των αμερικανικών. Στο 4,3% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς.

Καθοδική κίνηση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τετάρτη, ακολουθώντας την πτώση των αμερικανικών yields, μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα παίρνει ώθηση για να μπλοκάρει την πολιτική ατζέντα του Αμερικανού Προέδρου. Οι Ρεπουμπλικάνοι ενισχύουν ωστόσο την πλειοψηφία τους στη Γερουσία.

Παρά το γεγονός ότι και τα δύο αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα από την αγορά, τα ευρωπαϊκά yields υποχωρούν μία με τέσσερις μονάδες βάσης στο πρωινό trading.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί 1,5 μ.β. στο 0,42%, διατηρούμενη υψηλότερα από το χαμηλό επτά εβδομάδων του περασμένου μήνα (0,34%). Η Γερμανία δημοπρατεί σήμερα 3 δισ. ευρώ σε 10ετή ομόλογα.

Τα αμερικανικά yields υποχωρούν μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, με το επιτόκιο του 10ετούς χαμηλότερα κατά 3,5 μ.β. στο 3,18%.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημειώνουν καθοδική κίνηση κατά 3-4 μονάδες βάσης. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,33%.

Χαμηλότερα και οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 4,30% σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, του 7ετούς τέσσερις μ.β. και φτάνει στο 3,98% ενώ του 5ετούς ενισχύεται κατά τέσσερις μ.β. και διαμορφώνεται στο 3,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v