Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνουν τα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς υποχωρεί 6,4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,88%, ενώ το επιτόκιο του 7ετούς, με καθοδική κίνηση κατά 4,4 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 3,56%.

Ράλι κάνουν τα ελληνικά ομόλογα

Μεγάλη πτώση σημειώνεται στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς υποχωρεί 6,4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,88%, ενώ του 10ετούς κινείται χαμηλότερα κατά 1,4 μονάδα βάσης, στο 3,9%. Το επιτόκιο του 7ετούς, με καθοδική κίνηση κατά 4,4 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 3,56%.

Τα γερμανικά και τα γαλλικά yields ακολουθούν τα αμερικανικά την Πέμπτη, μετά το σήμα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για πιθανή ολοκλήρωση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ σημείωσε ότι θα είναι «υπομονετική» πριν προβεί σε περαιτέρω κινήσεις.

«Δίνουν σήμα ότι ο κύκλος των επιτοκίων ίσως έχει φτάσει στο τέλος του», σημείωσε ο Rainer Guntermann, της Commerzbank.

Τα περισσότερα επιτόκια της ευρωζώνης κινούνται μία με τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, υποχωρεί μία μονάδα βάσης στο 0,17%, ενώ και του γαλλικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 1,7 μονάδα βάσης, στο 0,57%, και στο πιο χαμηλό των τελευταίων δύο ετών.

Το επιτόκιο του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου σημειώνει μεγαλύτερη πτωτική κίνηση, κατά 3,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 1,22%, ενώ του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 2,5 μ.β. και κυμαίνεται στο 2,57% -νωρίτερα άγγιξε χαμηλό εξαμήνου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 2,3 μονάδες βάσης, στο 2,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v