Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 3% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά, στο 4,01%, ενώ του 7ετούς, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 3,69%. Οι περισσότερες αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων κυμαίνονται χαμηλότερα κατά 0,5 και 1 μονάδα βάσης.

Κάτω του 3% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Ηπιες διακυμάνσεις στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τρίτη, με το βλέμμα στις εκδόσεις από Ελλάδα, Βέλγιο και Αυστρία.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 4,01%, ενώ του 5ετούς κινείται πάνω από τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, υποχωρώντας κάτω από το 3%, στο 2,99%. Του 7ετούς διαμορφώνεται στο 3,69%, με πτώση κατά 1,5 μονάδα βάσης.

Ενδιαφέρον «από καλές εταιρείες» για το νέο πενταετές ομόλογο, το οποίο εκδίδει το ελληνικό δημόσιο, έδειξε η χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς και το ρεπορτάζ της Ελενας Λάσκαρη. Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών και κυρίως το κλείσιμό του σήμερα θα κρίνουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Παράγοντες της αγοράς ομολόγων εκτιμούν πως θα αντληθούν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, με την αρχική «καθοδήγηση» για απόδοση της τάξεως του 3,75 - 3,875%, σύμφωνα με το Reuters.

Η προσοχή των επενδυτών διεθνώς στρέφεται και στην ψηφοφορία αργότερα μέσα στη μέρα στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit, στις επικείμενες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, αλλά και στη διήμερη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, υπήρξε κάποια ανοδική τάση στις αποδόσεις από τη νέα προσφορά – το Βέλγιο προκάλεσε έκπληξη στις αγορές με την ανακοίνωση σχεδίων για πώληση 30ετούς ομολόγου μέσω κοινοπραξίας τραπεζών. Η Γερμανία επίσης αναμένεται να πωλήσει 5 δισ. ευρώ σε διετή ομόλογα την Τρίτη.

Μετά τις ισχυρές πτώσεις του περασμένου μήνα, οι επικείμενες πωλήσεις θεωρούνται σημαντικός δείκτης κλίματος.

Η Αυστρία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στην έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου μέσω κοινοπραξίας τραπεζών, ενώ και η Ελλάδα ανακοίνωσε την έκδοση νέου 5ετούς – στην πρώτη κίνησή της μετά από έναν χρόνο.

Στο early trading της Τρίτης, οι περισσότερες αποδόσεις κυμαίνονται χαμηλότερα κατά 0,5 και 1 μονάδα βάσης, σε ημερήσια βάση.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς σταθερή στο 0,20%, του βρετανικού 10ετούς επίσης, στο 1,26%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου διατηρείται στο 1,22% ενώ του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 2,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v