Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,12% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι τροφοδότησαν τη διάθεση για ομόλογα, καθώς μείωσαν τις προσδοκίες για το πότε θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε αύξηση επιτοκίων.

Στο 4,12% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, στην οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε οικονομικούς κινδύνους που προέρχονται από τον εμπορικό πόλεμο μέχρι το Brexit.

Τα σχόλια τροφοδότησαν τη διάθεση για ομόλογα, καθώς έριξαν τις προσδοκίες για το πότε θα προχωρήσει η ΕΚΤ σε αύξηση επιτοκίων.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί ελαφρώς και διαμορφώνεται στο 0,18%. Την Παρασκευή, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει μειώσει την πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης για το 2019 στο 1% από 1,8%προηγουμένως.Η κυβέρνηση σήμερα αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,6% το 2020, πρόσθεσαν οι πηγές του πρακτορείου.

Νωρίτερα, το ινστιτούτο Ifo ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με την έρευνά του, το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε στη χώρα τον Ιανουάριο, για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, με έδρα το Μόναχο, διολίσθησε στις 99,1 μονάδες, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Φεβρουάριο του 2016. Ηταν επίσης χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 100,6.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινείται καθοδικά, στο 0,58%, του βρετανικού 10ετούς με σταθεροποιητικές κινήσεις κυμαίνεται στο 1,26%, του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,22%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με ήπια καθοδική κατεύθυνση, τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 2,66%.

Καθοδικά κινούνται και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κατά 3,1 μονάδες βάσης, στο 4,12%, ενώ του 5ετούς κατά 2,4 μονάδες βάσης, στο 3,09%.

Στο 2,72% - ενισχυμένη κατά μία μονάδα βάσης- κυμαίνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v